För dig med snöskoter

Din ATV-snöskoter är ditt barn och du vill hålla den i gott skick. Det bästa sättet att göra det är genom regelbundet underhåll. Medan vissa människor föredrar att ta sina ATV-snöskotrar till ett servicecenter, tycker andra om att göra jobbet själva. Om du tillhör den senare gruppen får du här några tips om hur du underhåller din ATV-snöskoter.

Verktyg

Först och främst bör du veta vilka verktyg du behöver. Varje ägare av en ATV-snöskoter bör ha en uppsättning skruvmejslar och skiftnycklar. En uppsättning justerbara skiftnycklar, en burk WD-40 eller liknande smörjmedel. Trasor för att städa upp spill och kladd och tryckluft för att blåsa ut smuts. Du bör också ha ett reservtändstift och några liter olja till hands. Ifall något behöver bytas ut finns allt du kan tänka dig på ATV Vision, de har ett stort utbud av reservdelar och verktyg.

 

Lär dig om de olika delarna på din snöskoter och vad de gör. Detta hjälper dig att veta när något inte fungerar som det ska, så att du kan åtgärda det innan det blir ett större problem som kräver professionell hjälp. Om du märker att strålkastarna inte är lika ljusstarka som de brukade vara eller om du har problem med att stanna tillräckligt snabbt vid stoppskyltar och rödljus, är det dags att byta strålkastare.