Hitta ett takräcke till din bil

Under de senaste åren har det blivit väldigt populärt att montera takräcken på bilen för att skapa mer packningsutrymme. Det här har gjort att marknaden för takräcken vuxit enormt och idag finns det ett stort utbud av olika varianter.

Du kan ta en titt här för att se vilken variant som skulle passa dig och din bil.

Att tänka på innan du genomför ett köp

Innan du bestämmer dig för att köpa ett takräcke finns det en del saker du bör fundera på innan. Bland annat behöver du fundera ut vad du planerar att lasta på takräcket. Olika räcken har olika maxvikt för lasten vilket är viktigt att ta reda på innan du köper ett räcke. Utöver det här behöver du också kolla upp vad maxvikten för din bil är.

Viktigt med säkerheten

När du installerar ett takräcke på din bil är det viktigt att tänka på säkerheten både för dig själv men även för andra i trafiken. Det är därför viktigt att räckena monteras på rätt sätt. Du kan antingen fästa ditt räcke i railsen som finns på din bil. Har inte din bil några rails kan du klämma fast räcket vid dörrkarmen. Det är dessutom viktigt att takräcket är placerat i mitten av biltaket för att minska luftmotståndet.