Innan du plockar fram sommarbilen

Har du också en lite finare bil som fått vila över vintern? Då längtar du förmodligen tills det är dags för årets premiär. Eftersom våren snart är här så är det inte så dumt att börja förbereda sig. Det sista du vill göra när dagen för den första bilturen kommer är ju att stå och åtgärda en massa fel, eller hur? Därför tänkte vi prata lite om vad du kan göra redan nu.

Se över däcken

Oavsett om du vet ifall det är tid för ett däckbyte eller inte så bör du alltid kontrollera så att allt står rätt till med däcken. För att däcken ska vara godkända att framföras på vägen så ska de ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm. Är däcken i bra skick och får sitta kvar så bör du även kontrollera lufttrycket. Du kan antingen göra det på en mack eller köpa en egen lufttrycksmätare.

Kontrollera bilens vätskenivåer

Som du säkert vet så finns det en hel del att hålla koll på som bilägare. Vätskenivåerna är inget undantag. Kontrollera spolarvätska och kylarvätska, fyll på om nödvändigt. När det gäller motoroljan så kan det vara bra att göra ett oljebyte om det inte gjordes innan bilen ställdes i vinterförvar. Glöm inte bort att byta oljefilter i samma veva!

Sist men inte minst – en tvätt!

Du vill ju såklart att din bil ska se så bra ut som möjligt när det är dags att plocka ut den! Även om du tvättade den innan vintern så kan det vara bra att göra det igen. Det är inte ovanligt att det samlas smuts och damm under tiden bilen bara står. Lägg därför lite extra tid på en riktig tvätt, både invändigt och utvändigt.