Vårda din bil

Som bilägare tjänar du på att vårda din bil. Det handlar om allt från att lämna in den på service, tvätta den, byta däck och se till att alla vätskor såsom olja, spolarvätska och kylarvätska är påfyllda vid behov. Genom att ta hand om din bil förlänger du både hållbarheten och bibehåller ett bra andrahandsvärde.

Bättre andrahandsvärde

En bil som ser välvårdad ut och har en komplett ifylld servicebok är lättare att sälja när det är dags att byta upp sig till en nyare modell. Det förlänger givetvis även hållbarheten på bilen även om du tänker behålla den och köra många år själv. Undvik att din bil förvandlas till en rosthög genom att regelbundet tvätta den. En lackförsegling är att föredra särskilt under vinterperioden då lacken påverkas mycket hårt av saltet annars.

Fyll på vätskor och byt reservdelar regelbundet

Byt de slitdetaljer som påverkas av ålder och mil innan de orsakar större skada och se alltid till att alla vätskor är påfyllda och förbered bilen inför vinterns kyligare klimat. Använd motorvärmare vid minusgrader både för att spara din bil och för att hålla ner bränsleförbrukningen på den. Se till att bromsskivor och handbroms är ok så att ingenting ligger på och motionera dem när du byter däck inför kommande säsong så är du förberedd och redo i alla lägen.